Miksi perinteinen kameravalvonta ei riitä?

Iltalehti uutisoi keskisuomalaisesta hiihtokeskusýrittäjästä, jolle aiheutui merkittävät vahingot varkaiden murtauduttua hiihtovälinevarastoon. Varkaiden aiheuttama vahinko oli merkittävä. Saaliikseen varkaat saivat tuhansien eurojen arvosta käteistä rahaa.

– Kyse on minulle huomattavasta summasta, puhutaan tuhansista euroista. Menetysten paikkaamiseen menee ensimmäinen hiihtolomaviikko. Hämmästelin, että kiinteistössä oleva pienelektroniikka ei ollut kelvannut matkaan, yrittäjä kertoo.

Varkaat iskivät viikonloppuna

Hiihtokeskusyrittäjä huomasi varkauden saavuttuaan työpaikalleen sunnuntaiaamuna. Yrittäjä havaitsi ovessa murtojälkiä ja lisäksi kahdesta asennetusta valvontakamerasta oli revitty johdot irti. Varkaat olivat kuitenkin tallentuneet kolmanteen kameraan. Yrittäjä iloitsi, että oli asentanut kamerat vain viikkoa aikaisemmin.

– Asensin valvontakamerat 14. helmikuuta, eli viime tiistaina. Niille tuli heti käyttöä!, yrittäjä kertoi Iltalehden mukaan.

Iltalehti
Iltalehden uutinen julkaistiin 20.2.2017

—Mielestäni uutisessa julkaistujen kuvien perusteella varkaiden tunnistaminen on vaikeaa ellei jopa mahdotonta. Murtovarkaat ovat peittäneet kasvonsa, joten poliisitutkinta tulee todennäköisesti kestämään kauan. Anastettua omaisuutta tuskin saataisiin takaisin”, pohtii Fideran toimitusjohtaja Mikko Jalonen.

Uutisen varkaat iskivät kohteeseensa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ja varkaus havaittiin seuraavana aamuna. Vaikka varkaus havaittiin heti aamulla, oli varkaiden saama etumatka oli huomattava.

Kameravalvonta pelotteena vai varkauksien ehkäisijänä?

Perinteinen kameravalvonta saattaa toimia pelotteena, mutta varkauksien ehkäisijänä sillä on omat rajoitteensa. Kameroista saatava aineisto helpottaa esitutkintaa, mutta anastettu omaisuus on usein menetetty ja korvaavien laitteiden tai työkalujen hankintaan kuluu kallista aikaa.

—”Fideran kameravalvontaratkaisu tunnistaa valvotulla alueella liikkuvat tunnistamattomat henkilöt ja tekee hälytyksen reaaliajassa. Näin varkaat saadaan kiinni verekseltään ja omaisuus saadaan suojattua”, Jalonen kuvailee ja painottaa samalla, että järjestelmällä on muitakin hyötyjä.

—”Päiväsaikaan järjestelmä toimii haluttaessa automaattisena kulunvalvontajärjestelmänä eli päällekkäisiin järjetelmiin ei välttämättä tarvitse investoida”, Jalonen päättää.

Suojaa omaisuutesi tänään – soita 0207 199 580

”Valvonta+”-palvelu alkaen 149 euroa/kk

 • kohteeseen asennettava ja verkkopalvelimelle tallentava valvontakamera
 • nettiselaimilla toimiva verkkopalvelu, josta mahdollisuus avata suoratoisto kameroille
 • valvontakameratallenteet liikehavainnoista 30 päivän ajalta
 • ihmishahmojen tunnistus valvontakameroista
 • automaattiset hälytykset työ- tai aukioloaikojen aikojen ulkopuolella
 • BLE-tunnisteiden lukijat työntekijöille, luvallisille henkilöille ja materiaaleille


Optiot ja lisäveloitettavat tuotteet:

 • etätunnisteet (omaisuuden lisäsuoja, henkilöiden kulunvalvonta)
 • lisäkamerat ja tunnistuspisteet/-alueet BLE-tunnisteille
 • kalustoseuranta, -paikannus ja käyttöaikalaskenta
 • Android sovellus tunnistukseen ja inventaariin
 • Valvomo- ja hälytyspalvelu