IoT ravintola-alalle

RFID

 

IoT (Internet of Things) yhdistettynä videoanalytiikkaan mahdollistaa tarkan datan keräämisen myös ravintoloissa. Kerätyn tiedon avulla asiakaspalvelua voidaan tehostaa parhaan asiakaskokemuksen maksimoimiseksi. Samalla henkilöstön määrä voidaan tarkasti optimoida ja henkilöstöä voidaan suunnata oikeisiin palvelupisteisiin oikeaan aikaan.

Palvelullamme on kerätty miljoonia asiakastapahtumia Burger King-ravintolaketjussa päätöksenteon tueksi.

Pilotoimme myös ruokahävikin pienentämistä SnellmanPron asiakasravintolassa.

IoT-analytiikka asiakaspalveluprosessien tukena ravintoloissa

  • Tyytyväiset asiakkaat
  • Optimoitu henkilöstömäärä ruuhkapiikkeihin ja hiljaisempiin hetkiin
  • Nopea palveluprosessi
  • Toiminnan optimointi ja tehostaminen
  • Pullonkaulojen havaitseminen palveluprosessissa
  • Keittiörutiinien tehostaminen
  • Ruokahävikin pienentäminen

Fidera Security Platform mahdollistaa asiakaspalvelutilanteiden optimaalisen toteutuksen pikaruoka-, ravintola- ja lounasravintoloissa.

Case 1: Fidera Security Platform/Stanley Analytics Burger King -ravintoloissa

Burger King ravintoloihin yhteistyökumppanimme Stanley Securityn toimittama analytiikkajärjestelmä on rekisteröinyt miljoonia asiakaspalvelutilanteita. Palvelun avulla ravintolat voivat optimoida henkilöstön määrän suhteessa asiakasmäärään ja varmistaa palvelulupauksensa mukaisen ajan tilauksesta ruoan toimittamiseen.

Mittauskohteina mm. ravintolassa vietetty aika, jonotusaika, annoksen valmistukseen käytetty aika. Henkilöstösuunnittelussa voidaan varmistaa, että parhaiten keskenään toimiva henkilöstö on optimoidusti sijoitettuna työvuoroihin.

Fidera Security Platform yhdistää tietoa useammasta lähteestä: sensoreista ja kameroista. Tällöin data on riittävän luotettavaa, jotta sitä voidaan hyödyntää liiketoimintaprosessien optimoinnissa ja tehostamisessa.

Case 2: Ruokahävikin vähentäminen SnellmanPron asiakasravintoloissa

Fidera voitti DNA:n #IoTNextLevel-kilpailussa pilotoinnin SnellmanPron asiakasravintolaan.

Fideran rakentaa Snellman Prolle työkaluja, joilla pystytään mittaamaan hävikkiä ja annosten kustannuksia heidän asiakasyrityksissään. Se tarkoittaa käytännössä työtehon ja hävikin mittausta, sekä siihen tarvittavia operatiivisia työkaluja niin ravintoloille kuin Snellman Prollekin.

Tästä lisää tietoa alla olevassa DNA:n tuottamassa videossa: