kesäkuu 21 2018 0comment
Fidera Snellman Pro

Fideralle tuplavoitto IoTNextLevel-kilpailussa: Työtehoseurantaa elintarvike- ja ravintola-alalle sekä teollisuuteen

Fideran kehittämät konseptit putsasivat pöydän iotnextlevel –kilpailussa. Fidera osallistui kilpailussa kahteen sarjaan voittaen ne molemmat. Snellman Prolle etsittiin ratkaisua, jossa heidän asiakkaansa ruokahävikkiä saataisiin laskemaan ja Finnsementti haki laiterikkoja ennustavaa ratkaisua Paraisten tehtaaseen. Molemmissa voittoehdotuksissa hyödynnetään Fideran itse kehittämää Fidera Security Platformia.

#iotnextlevel on DNA:n mahdollistama kilpailu, jossa kolme oman toimialansa kärkiosaajaa tekee digitaalisen kyvykkyysloikan ja hakee keinoja liiketoimintansa nostamiselle uudelle tasolle – next levelille. Snellman Pro, Martela ja Finnsementti hakivat avoimen kilpailun kautta kumppaneikseen teollisen internetin osaajia, joista tuomaristot valitsivat kolme finalistia kuhunkin sarjaan.

-Ensimmäinen voitto meille oli, että pääsimme mukaan näin hyvin mietittyyn ja valmisteltuun kilpailuun, jossa opimme paljon molemmilta toimialoilta sekä saimme mitata omaa osaamistamme kotimaan kärkitiimejä ja -tekijöitä vastaan. Jo yhdenkin haasteen voittaminen olisi ollut iso juttu. Se, että voitimme molemmat kisamme on jotain paljon enemmän, iloitsee itsekin Fideran hackathlon-tiimiin osallistunut Fideran toimitusjohtaja Mikko Jalonen.

Kilpailun voittaja pääsee toteuttamaan pilotin oikeassa ympäristössä. Työ alkaa heti kesälomien jälkeen ja toimiva ratkaisu on pian käytössä Finnsementissä ja Snellman Pron asiakaskohteessa. Puolueettomien arvioitsijoiden mukaan Fideran kehittämällä palvelulla on huima kansainvälinen potentiaali ja voitto molemmissa sarjoissa osoittaa yrityksen kyvyn kuunnella asiakasta ja löytää toimivia ratkaisuja olevan ainutlaatuinen.

Ratkaisut SnellmanProlle ja Finnsementille toivat voito IotNextLevel -kisassa

Fidera lähti hakemaan asiakkaille euroissa mitattavaa hyötyä. Fideran kehittämä Fidera Security Platform on kehitetty modulaarisesti joustavaksi alustaksi, johon voidaan helposti integroida asiakkaan omia järjestelmiä ja –lisämoduuleja.

Palvelua käytetään esimerkiksi Burger King-ravintoloissa kaikkialla Suomessa laskemaan optimaalista palveluaikaa ja keittiön valmistusaikaa ja sitä käytetään vuorisuunnittelun apuna. Snellman Pron asiakkaan tiloissa toteutettavaan järjestelmään tuodaan uutena elementtinä reaaliaikainen toiminnan ja esillepanon seuranta ruokahävikin vähentämiseen ja keskimääräisen annoshinnan laskemiseen.

Oheisessa videossa lisää Snellman Pron ja tuomariston ajatuksia Fideran voitokkaasta ratkaisusta.

Finnsementille Fidera lähtee kehittämään palvelua huoltotoimien ennakoimiseen, helpottamiseen ja tehostamiseen. Eri puolille tuotantojärjestelmää sijoitetut sensoroivat sekä laitteiston kuntoa että havainnoivat henkilöstön liikettä. Järjestelmän avulla huoltotoimia voidaan ennakoida ja suunnittelemattomia tuotantokatkoksia vähentää. Samalla sensoreiden avulla voidaan tehostaa huoltoa, kun laitteisto, välineet ja henkilöstö on identifioitavissa reaaliaikaisesti tuotantotilassa.

Oheisessa videossa Finnsementin Tommy Ranta kertoo, kuinka yhtiö voi Fideran pilotin avulla ennakoida tehokkaammin huoltokatkoja.

-Isot kiitokset kaikille suuresta panostuksesta sitouttaa johtoanne ja avainhenkilöstöänne esittelemään, sparraamaan sekä vastailemaan meidän tyhmiinkin kysymyksiin tässä laajuudessa. Oli mahtavaa työskennellä täysin kiireettömässä ympäristössä etsimässä parhaita, toteutuskelpoisia ja kustannustehokkaita ratkaisuja lähtökohdiltaan hyvin erilaisiin haasteisiin sekä lopulta huomata että niissä olikin paljon yhteistä, Jalonen kiittää kilpailun järjestäjiä ja mukana olleita yrityksiä.

Linkit:

Kilpailusta DNA:n sivuilla
Uutinen Snellman Pron sivuilla