Fidera Oy

Fideran IoT -alustapalvelu kauppoihin, hotelleihin, ravintoloihin ja rakennuksille

Vuonna 2013 perustettu Fidera Oy on suomalainen teknologiayhtiö, joka on kehittänyt reaaliaikaisen IoT-teknologiaan perustuvan analytiikkapalvelun, joka on käytössä useilla sektoreilla:

 • Kauppa ja retail
 • Teollisuus- ja rakennusala
 • Ravintola- ja hotellisektori
 • Julkinen sektori

Mahdollistamme reaaliaikaisen tavara- ja palveluprosessiseurannan yhdistäen RFID, Bluetooth ja videoanalytiikkaa innovatiivisesti ja kustannustehokkaasti. Asiakaslupauksemme on tuottaa palvelumme avulla euroissa mitattavaa säästöä. Tuotteemme soveltuvat kohteisiin, joissa ihmisiä, tavaroita, palveluita tai työvaiheita halutaan seurata, valvoa ja monitoroida reaaliajassa palvelu- ja tuotantoprosessien tehostamiseksi.

Palveluitamme käytetään niin kansainvälisissä pikaruokaketjussa, Suomen suurimmissa rakennusyhtiöissä, isoissa kaupoissa, valtakunnallisissa hotelliketjuissa kuin pienissä turvaa vaativissa kohteissakin. Skaalautuvuutensa ansiosta järjestelmän käyttöön otto on nopeaa ja taloudellista kaiken kokoisille yrityksille. Pitkällä aikavälillä asiakaspalvelutilanteista kerättyä dataa voidaan hyödyntää henkilöstö-, tila- ja inventaariokysymyksiä suunniteltaessa.

Esimerkkejä IoT-analytiikka-alustan soveltamisalueista

 • Rakennussektorilla automatisoitua kulunvalvontaa käytetään tilaajavastuun dokumentointiin ja työmaaliikenteen automatisoituun kulkuun järjestelmään liitettyjen kulkuporttien avulla.
 • IoT:hen ja videoanalytiikkaan perustuva aluevalvonta parantaa työmaiden turvallisuutta ja mahdollistaa rakennusvaiheiden optimoinnin ja projektien tehostamisen
 • IoT -analytiikka mahdollistaa kaupan alan työaikasuunnittelun ja henkilöstökulujen optimoinnin suhteessa asiakasvirtoihin sekä optimoidun palveluajan kassajonojen automaattisen purun ansiosta
 • IoT-analytiikka ravintola-alalle mahdollistaa palveluprosessin pullonkaulojen poistamisen ja asiakaspalvelun optimoinnin parhaalla mahdollisella tavalla.
 • Fideran palvelu mahdollistaa myös perinteistä tehokkaamman ja täysin automaattisen valvontaratkaisun, jolla voidaan:
  • vähentää tai tehostaa valvontaan käytettäviä henkilöresursseja
  • ennaltaehkäistä ja estää tuotteiden tai materiaalien varkauksia
  • automatisoida työajan- ja -tehtävien seurantaa
  • havaita automaattisesti luvattomia henkilöitä tai muita poikkeuksia valvontakohteissa

Vahva kumppanuusverkosto

Fideran taustalla on vahva kotimainen kumppaniverkosto ja kymmenien vuosien kokemus tietoliikenne-, teknologia- ja rakennustoimialoilta. Yrityksen omistaa sen toimiva henkilöstö.

Fidera Oy:n palvelut on kehitetty kestämään Suomen vaativia ja vaihtuvia olosuhteita. Panostamme automatisoituihin, älykkäisiin ratkaisuihin, jotka tehostavat ja parantavat asiakkaan liiketoimintaa tai projektin edistämistä.

Keskeiset arvomme ovat

 • Toiminnan luotettavuus
 • Helppokäyttöisyys
 • Kotimainen huippulaatu

Historiamme

Fideran Oy:n alkuperäinen innovaatio oli kehittää rakennustyömaan automaattiseen kulunvalvontaan perustuvia palveluita, joka hyödyntää moderneja radioteknologian, videoanalytiikan ja IoT:n elementtejä älykkäästi ja taloudellisesti.

Pian havaitsimme, että toisin kuin monet muut rakennusalalle alun perin kehitetyt seuranta- ja valvontajärjestelmät, palvelumme oli avoimen arkkitehtuurinsa ansiosta sovellettavissa myös muille toimialoille.

Turun yliopiston vuonna 2013 ja Accelerando Oy:n vuonna 2016 tekemissä selvityksessä ei löydetty suoraa kilpailevaa palvelua Fideran tarjoamalle automaattiselle seuranta- ja valvontaratkaisulle. Myös asiakkaidemme tekemät omat selvitykset vahvistavat tutkimuslaitosten huomion.

Luotettava, helppokäyttöinen, kotimainen

Henkilökunnan kokonaan omistama Fidera Oy on 100% kotimainen teknologiayritys. Meidät tunnetaan siitä, että kuuntelemme asiakkaitamme ja olemme ylpeitä jokaisesta tuottamastamme ratkaisusta, jolla asiakkaamme voivat tehostaa toimintaansa.

Tukenamme on maanlaajuisesti palveleva vakavarainen kumppaniverkosto, jonka palvelut ovat asiakkaidemme käytössä kilpailukykyisin hinnoin.

Fidera Oy:n arvoja ovat toiminnan luotettavuus, helppokäyttöisyys ja kotimainen huippulaatu.

joulukuu 17 2018 0comment
Finnsementti Fidera

Koneiden käyttöikä pitenee vuosikymmenillä IoT-seurannan ansiosta

Uusin Tekniikka ja Talous julkaisi laajan artikkelin Fideran ja Finnsementin toteuttamasta IoT-pilotista, jossa Fideran kehittämän Fidera Secyrity Platformin avulla seurataan tehtaan sementtiuunin kuntoa reaaliajassa. Pilotissa kerätyn datan avulla pyritään estämään laitteiden hajoaminen. Tehtaalla yli 2000 anturia kerää tietoa koneiden lämpötilasta ja värinästä. Poikkeamat normaalista indikoivat huoltotarvetta. ”Finnsementin tehtaat käydät vuorokauden ympäri, joten kaikki laiterikot ja […]

joulukuu 12 2018 0comment
Yepzon

Fidera Oy laajensi omistuspohjaansa – Yepzon Oy ja yksityisiä sijoittajia osakkaaksi

Fideran omistusrakenne laajenee. Tamperelainen paikannuslaite- ja palveluyhtiö Yepzon Oy sekä joukko yksityisiä sijoittajia ovat päättäneet sijoittaa 114 000 euroa uutta pääomaa turkulaiseen IoT-alan yritykseen. Rahoitusjärjestelyn myötä molemmista yhtiöistä tulee toistensa osaomistajia. Yepzonin osuus Fiderasta on rahoituksen jälkeen 13 %. Yhteensä uusien omistajien omistusosuus on n. 21 % osakekannasta. Yepzon maailmanlaajuinen teknologiajohtaja paikannuspalveluissa Yepzon on paikannuspalveluiden […]

marraskuu 11 2018 0comment
Fidera ID palvelu

Kokeile, kuinka saat IoT:lla lisäarvoa ja säästöä

Fidera Security Platform voitti kaksi sarjaa kolmesta DNA:n #IoTNextLevel-kilpailussa. Toinen tekemistämme piloteista toteutettiin teollisuudessa ja toinen ravintola-alalle. Tuotteistimme #IoTNextLevel -kilpailussa oppimamme helposti pilotoitavaksi palveluksi: ”Kokeile, kuinka saat IoT:lla lisäarvoa ja säästöä”.  Kokemuksesta tiedämme, että IoT:stä, tietoon perustuvasta analytiikasta ja tietoon perustuvasta automaattiohjauksesta saatavan lisäarvon ja säästön uskottava arviointi ja mittaaminen on haastavaa. Asiakaslupauksemme on luoda IoT:ia […]

More news