joulukuu 12 2018 0comment
Yepzon

Fidera Oy laajensi omistuspohjaansa – Yepzon Oy ja yksityisiä sijoittajia osakkaaksi

Fideran omistusrakenne laajenee. Tamperelainen paikannuslaite- ja palveluyhtiö Yepzon Oy sekä joukko yksityisiä sijoittajia ovat päättäneet sijoittaa 114 000 euroa uutta pääomaa turkulaiseen IoT-alan yritykseen. Rahoitusjärjestelyn myötä molemmista yhtiöistä tulee toistensa osaomistajia. Yepzonin osuus Fiderasta on rahoituksen jälkeen 13 %. Yhteensä uusien omistajien omistusosuus on n. 21 % osakekannasta.

Yepzon maailmanlaajuinen teknologiajohtaja paikannuspalveluissa

Yepzon on paikannuspalveluiden teknologiajohtaja maailmassa. Yhtiön luomat paikanninlaitteet tuovat turvaa tavaroille ja yksityishenkilöille kaikkialla maailmassa. Yepzon on tammikuussa tuomassa maailmanlaajuisille markkinoille Narrow Band –teknologiaa hyödyntävät seuraavan sukupolven päätelaitteet. Kehitystyössä ovat olleet mukana mm. Valmet Oyj, Qualcom sekä Telia.

”Saamme Yepzonista vahvan teknologiakumppanin, jolla on hyvä kansainvälinen jakeluverkosto. Voimme teknologioitamme älykkäästi yhdistelemällä tuoda palvelut sekä laadultaan että kustannuksiltaan täysin uudelle tasolle. Tämä tarjoaa merkittävän kilpailuedun sekä meille, että meidän yhteisille asiakkaille”, pohtii Fideran perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Jalonen yhteistyön tarjoamia mahdollisuuksia.

Fidera on kaupan, ravintola-alan, teollisuuden ja turvallisuussektorin pitkälle erikoistunut palveluyhtiö, joka tuottaa ohjelmisto- ja palveluratkaisuja automaattiseen aluevalvontaan, työtehokkuuden optimointiin, ravintola-analytiikkaan sekä koneiden ja laitteiden seurantaan. Fideran tuotteita käyttävät mm. Stanley Security, SRV, Skanska, Destia Suomen Burger King -ketju, S-ryhmä (VBO) ja Finnsementti.

Teollisuuden toimijoille kilpailuetua yhteistyöstä

”Yepzonin uudessa strategiassa kuluttajaliiketoiminta kasvaa ja vahvistuu Yhdysvalloissa. Euroopassa panostukset ovat vahvasti teollisuuden digitalisaatiossa ja nyt tehty yritysjärjestely on osa tätä strategiaa. Yhdessä Yepzon ja Fidera kykenevät vastaamaan vaativimpiinkin teollisuuden seuranta-, sensorointi- ja analysointitarpeisiin. Lisäksi tarjoamme toisillemme merkittävän teknologiaetumatkan kilpailijoihimme nähden”, kiteyttää Yepzonin perustaja Otto Linna alkanutta yhteistyötä.

Yepzon ja Fidera näkevät olevansa synergisia toimijoita, jotka täydentävät toistensa vahvuuksia erityisesti turvallisuus-, teollisuus- ja B2B-sovelluksissa. Strategisten kumppaneiden arvioitu liikevaihto vuodelle 2019 on yhteensä noin 5,0 Meur.

Yritykset jatkavat omilla nimillään ja itsenäisillä strategioillaan myös tästä eteenpäin, mutta soveltuvissa asiakastarpeissa tarjoavat ratkaisuja yhdessä.

Lisätiedot ja haastattelut:

Mikko Jalonen, CEO, Fidera Oy, +358 40 715 7978, Fidera Oy
Otto Linna, CEO, Yepzon Enterprises, +358 43 2170 275, otto.linna@yepzon.com              

 

Yepzon Oy kehittää helppokäyttöisiä mobiilipohjaisia paikannuspalveluita. Vuonna 2013 toimintansa aloittanut yhtiö työllistää suoraan 8 työntekijää ja noin 100 tuotekehittäjää alihankkijayrityksissä. Yepzonin globaali, mutta pääosin suomalainen omistus jakautuu eri aloilla vaikuttaville yksityissijoittajille.

Yhtiön päätoimipiste sijaitsee Tampereella. Lontooseen rekisteröity Yepzon Ltd. on Yepzon Oy:n täysin omistama tytäryhtiö. Yhdysvaltojen Nevadaan rekisteröity Yepzon Inc. on yhteisyritys Global Expansion Solutionsin kanssa. Yepzon Enterprises India Pvt. Ltd on Yepzon Oy:n yhteisyritys Intian Delhissä yhteisomistuksessa VVDN Technologiesin kanssa. www.yepzon.com

Fidera Oy kehittää automaattisia seurannan ja valvonnan järjestelmiä asiakkaiden päivittäisen toiminnan ja turvallisuuden parantamiseksi. Fidera on perustettu vuoden 2013 lopussa ja on ennen rahoituskierrosta kokonaan yrityksen avainhenkilöiden omistama. Fideran päätoimipiste sijaitsee Turussa, jonka lisäksi osa tuotekehityksestä ja myynti hoidetaan Helsingin Pitäjänmäellä sijaitsevan toimipisteen kautta.

Fideran kehittämä Fidera Security Platform on käytössä niin kansainvälisissä pikaruokaketjuissa, Suomen suurimmissa rakennusyhtiöissä ja kaupoissa, valtakunnallisissa hotelliketjuissa kuin pienemmissä turvaa vaativissa kohteissa. www.fidera.fi