Fidera ID esillä HILLA meriteollisuus ja Internet of Things Growth seminaarissa

Fidera IoT IoS IoP
Fideran palvelukokonaisuus laajentaa perinteisesti käsitetyn IoT:n palveluiden, työntekijöiden ja turvallisuuden internetiksi.

Fideran partneri Mikko Jalonen osallistuu tänään 31.8. Salossa järjestettävään Meriteollisuus ja IoT Growth seminaariin. Jalonen on kutsuttu esittelemään Fideran palvelukokonaisuutta seminaarin osallistujille. Osallistujien joukossa on mm. Nokia Oyj:n, Meyer Turku Oy:n ja Rolls Roycen edustajia.

Fideran palvelut vievät IoT-konseptin totuttua pidemmälle. Yrityksen ”One Service to Rule Them All” -suunnitteluperiaate nivoo uniikilla tavalla yhteen tavaroiden, palveluiden ja henkilöiden internetin mahdollistaen täysin uudenlaisen tavan hallita pienten ja suurten työmaakohteiden kaikkia valvontatarpeita ja generoida niistä erilaisia raportteja useisiin toiminnanohjausjärjestelmiin.

HILLA tavoittelee kansainvälisiä liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille IoT-palveluille

Seminaarissa esitellään alan yrityksille, millaisia kasvun ja kehittymisen mahdollisuuksia HILLA tarjoaa yrityksille sekä esittelee laajasti eri yritysten IoT -kärkihankkeita. Samalla yritykset ja Varsinais-Suomen korkeakoulut esittelevät tutkimus- ja kehittämistoimintahankkeista. Tekes on myöntänyt Fiderallekin rahoitusta kehittämishankkeisiin.

Hilla-ohjelmassa on tarkoitus pilotoida uutta toimintamallia, jossa luodaan nopeaa likketoimintaa, joka perustuu suomalaiseen ICT-osaamiseen ja tutkimukseen. Hillan liiketoiminta-asiantuntijat sparraavat liikeideoita kohti menestyvää kansainvälistä liiketoimintaa yhdessä yritysten kanssa.

Hilla-kärkihankkeissa on tyypillisesti mukana 3-5 yritystä, joista yhdellä on oltava valmiina kansainväliset myyntikanavat ja jokaisen yrityksen on oltava valmis sijoittamaan hankkeeseen vähintään 100 000 euroa. Tähän lasketaan mukaan mm. yrityksen oman tuotekehitystyön palkat sivukuluineen. Yritys voi hakea hankkeelle esimerkiksi Tekes rahoitusta.

Asiantuntijoiden sparraus parantaa mahdollisuutta saada myönteinen rahoituspäätös. Hillan rahoituksella saadaan mukaan myös tutkijoita esimerkiksi yliopistosta, AMK:lta tai VTT:ltä. Tavoite on että hankkeessa kehitetty ratkaisu tuottaa liikevaihtoa 1.5 vuoden kuluessa.

Tilaisuus järjestetään Salon kaupungintalolla 31.8.2016 (osoite Tehdaskatu 2) klo 8.30 – 12.30. Fideran osuus on osa yritysten pitsaus-osuutta, jossa yritykset esittelevät omaa IoT-osaamistaan.