Aluevalvonta

Fideran automaattinen aluevalvonta valvoo ja turvaa tärkeät kohteesi lähellä ja kaukana. Aluevalvonta tarjoaa reaaliaikaisen tiedon valvottavasta kohteesta sekä siellä liikkuvista henkilöistä. Aluevalvonta

 • Havaitsee automaattisesti alueelle tulevat henkilöt liike- ja/tai lämpökamerahavaintojen pohjalta
 • Hälyttää automaattisesti, mikäli alueella ei havaita luvallisia tunnisteita
 • Kirjaa työntekijöiden saapumis- ja poistumisajat sekä laskee kohteessa vietetyn yhteisajan
 • Parantaa työturvallisuutta. Tunnisteina voidaan hyödyntää uusimpia älypuhelimia ja älykelloja, jotka mahdollistavat henkilön elintoimintojen tarkkailun onnettomuuksien ja työtapaturmien varalta
 • Havainnot ja hälytykset ohjataan 24/7 avoinna olevaan valvomoon
Fidera ID Tavaravalvonta
Älykäs aluevalvontaratkaisu auttaa identifioimaan työmaalla liikkuvat henkilöt, koostaa raportit verottajalle, hälyttää epätavallisista toiminnoista sekä auttaa suojaamaan tärkeää omaisuutta.

Markkinoiden edistynein automaattinen aluevalvontaratkaisu yhdistää alueen tai kohteen valvontakameroiden ja kulunvalvonnan tiedot yhteen järjestelmään. Aluevalvonta tehostaa useiden kohteiden reaaliaikaista valvontaa.

Hälytykset ja varoitukset voidaan yhdistää useisiin eri tietoihin:

 • Kohteissa työskentelevien henkilöiden valvonta ja turvallisuus
 • Luvattomien henkilöiden havainnointi
 • Lämpökamera- ja liiketunnistushavainnot
 • Kulunvalvontatiedot
 • Kohdekohtaiset tiedot, tiedotteet ja ohjeet, kulunvalvonnan ja videovalvonnan havainnot sekä kerää ja laskee automaattisesti kohteeseen liittyvät historiatiedot
 • Käynnit kohteessa (tulo- ja lähtöajat)
 • Kohteessa käytetty työaika – Videovalvonnan tallenteet

Optiona tavaranseuranta ja tavaravalvonta

Tavaravalvonta lisää yrityksen kilpailukykyä tehostaen työpaikan toimintaa. Aikaa ei kulu kadoksissa olevien työkalujen etsintään ja hävikki vähenee. Tämä pätee, olipa kyse rakennustyömaasta, toimistoista, tuotantotiloista, verstaista tai vaikkapa logistiikkakeskuksista.

Aluevalvontaan (optio) liitettävä tavaravalvonta ennaltaehkäisee ja estää tuotteiden ja materiaalien varkauksia.  Voit seurata resurssien käyttöä, hävikkiä ja mahdollisia varkauksia ja verrata niitä kohteesi kulkutietoihin. Jo tieto, että kohteessa on tavaravalvonta, ehkäisee varkauksia ja vähentää hävikistä johtuvia tuotannon viivästyksiä.

Fidera ID -palvelulla voit seurata ja valvoa kriittisten työvälineiden ja kalusteiden reaaliaikaista sijaintia työmaalla, toimistossa tai tuotantolaitoksessa.

Taustajärjestelmästä voit tarkistaa:

 • onko väline varastossa
 • kuka sen on viimeksi siirtänyt pois varastosta tai
 • missä päin työmaata työväline on viimeksi nähty.
 • Lisäksi voit saada hälytyksen, mikäli kriittistä työvälinettä ollaan poistamassa työmaalta kesken työpäivän.

Ajoneuvojen seuranta – ei enää jonoja portilla

Ajoneuvoihin asetetut tunnisteet nopeuttavat logistiikkaketjun toimintaa ja helpottavat tavaroiden tuontia suljetulle alueelle. Aluevalvontaan kytketty ajoneuvoseuranta (optio) tunnistaa ajoneuvoon kiinnitetyn kulkuluvan ja avaa automaattisesti portin ajoneuvolle. Tunnistamme tarvittaessa myös rekisterinumerot.

Fideran henkilötunnisteen avulla myös kuljettajan kulkulupa voidaaan tarkistaa automaattisesti ja tallentaa järjestelmään verottajaa varten.

Fidera ID tavaravalvonta paikantaa
Merkitsemällä tärkeimmät tavarat Fidera ID -tunnistein, voit tarkistaa, kuka on siirtänyt sitä viimeksi tai missä se on viimeksi havaittu. Hukassa olevien tavaroiden etsintään ei enää kulu arvokasta aikaa.

Aluevalvonta varastoissa – materiaalien seuranta ja automaattinen inventaario

Fideran kehittämä teknologia soveltuu useisiin käyttötilanteisiin, jossa tarvitaan automaattista valvontaa.

Ajantasainen varastohallinta helpottaa töiden sujumista, olipa sitten kyse sementtisäkkien tai kopiopapereiden riittävyydestä. Järjestelmä voidaan yhdistää olemassa olevaan varastojärjestelmiin tai siitä voi suoraan seurata, mikä on kulloinenkin ajankohtainen varastotilanne.

Projektien ja työn kannalta keskeisten tuotantomateriaalien saatavuus ja seuranta on mahdollista Fideran järjestelmien avulla. Materiaalit ja tarvikkeet voidaan kirjata pysyvästi työmaalle tai toimitilaan, jolloin niiden poistamisyritys työmaalta laukaisee aina hälytyksen.

Koesta IoT:lla lisäarvon- ja säästöntuotto

Olemme kiteyttäneet oppimme #iotnextlevel -kilpailussa tarjottavaksi palveluksi: ”Koesta IoT:lla lisäarvon- ja säästöntuotto”. Kokemuksesta tiedämme että IoT:lla, tiedon analysoinnilla ja tietoon perustuvilla automaattiohjauksilla saavutettavan lisäarvon ja säästöjen uskottava arviointi ja mittaaminen on haastavaa. Asiakaslupauksemme on luoda IoT:ia hyödyntävä lisäarvoa tuottava konsepti ja sen Proof-of-Concept -osatoteutus pilvipalveluna  3 kuukauden koekäyttöön kiinteällä 16 000€ hinnalla 5 viikossa.   Kuinka toimimme […]

kesäkuu 21 2018 0comment
Fidera Snellman Pro

Fideralle tuplavoitto IoTNextLevel-kilpailussa: Työtehoseurantaa elintarvike- ja ravintola-alalle sekä teollisuuteen

Fideran kehittämät konseptit putsasivat pöydän iotnextlevel –kilpailussa. Fidera osallistui kilpailussa kahteen sarjaan voittaen ne molemmat. Snellman Prolle etsittiin ratkaisua, jossa heidän asiakkaansa ruokahävikkiä saataisiin laskemaan ja Finnsementti haki laiterikkoja ennustavaa ratkaisua Paraisten tehtaaseen. Molemmissa voittoehdotuksissa hyödynnetään Fideran itse kehittämää Fidera Security Platformia. #iotnextlevel on DNA:n mahdollistama kilpailu, jossa kolme oman toimialansa kärkiosaajaa tekee digitaalisen kyvykkyysloikan […]

maaliskuu 28 2018 0comment
Kuparikaapeli

Ehkäise kuparivarkaudet älykkäällä etävalvonnalla

Kuparivarkaudet ovat lähes viikottain lehtien otsikoissa. Saamme lukea, kuinka valvomattomilta työmailta tai muuntaja-alueilta varastetaan arvokasta metallia tai rakennusten metallikoristeet häviävät yön pimeydessä. Varsinkin kupari on varkaiden suosiossa. Laadukkaasta romukuparista maksetaan tällä hetkellä peräti 4 euroa kilo, joten vähäiseltäkin tuntuvasta metallimäärästä saattaa saada paljon rahaa. Helsingin Sanomat raportoi maaliskuussa 2018 Siuntiossa tapahtuneesta kuparivarkaudesta, jossa varastoalueella sijaitsevista […]

More news