Fidera Oy

Tarjoamme täysautomaattisen kulunvalvontapalvelun henkilöiden, tavaroiden, turvan ja palveluiden hallintaan

Vuonna 2013 perustettu Fidera Oy tarjoaa markkinoiden monipuolisimman automatisoidun valvontajärjestelmän henkilövalvonnan, kulunvalvonnan, tuntiseurannan, tilaajavastuun, tavaravalvonnan ja varastoinventaation, videovalvonnan ja turvapalveluiden tarjontaan. Ainutlaatuisen arkkitehtuurinsa avulla edullisesti toteutettava kotimainen palvelu on skaalattavissa pienistä kohteista vaativiin rakennustyömaihin. Palvelumme on laajassa käytössä esimerkiksi Länsimetron rakennustyömailla.

Fideran taustalla on vahva kotimainen kumppaniverkosto ja kymmenien vuosien kokemus tietoliikenne-, teknologia- ja rakennustoimialoilta. Yrityksen omistaa sen toimiva henkilöstö.

Fidera Oy:n luotettavat ja laadukkaat palvelut toimivat myös kaikkein vaativimmissa olosuhteissa. Ne on kehitetty Suomessa kestämään Suomen vaativia ja vaihtuvia olosuhteita. Fidera panostaa täysin automaattisiin ratkaisuihin, olipa sitten kyse henkilöiden, materiaalien, koneiden tai laitteiden seurannasta, valvonnasta, inventaarioista tai varkauksien estosta.

Tuotteemme soveltuvat kaikkiin tehovalvontaa vaativiin kohteisiin, joissa kulkua valvotaan erilaisin järjestelmin. Asiakkaitamme ovat niin turva- ja valvontapalveluita tarjoavat organisaatiot, kuin valvontaa käytännössä tarvitsevat loppukäyttäjät.

Fideran uniikki teknologia laajentaa tavaroiden internetin (Internet of Things) tavaroiden, ihmisten ja palveluiden internetiksi.

Fideran palvelu mahdollistaa tehokkaamman ja täysin automaattisen valvontaratkaisun, jolla voidaan:

  • vähentää tai tehostaa valvontaan käytettäviä henkilöresursseja
  • ennaltaehkäistä ja estää tuotteiden tai materiaalien varkauksia
  • automatisoida työajan- ja -tehtävien seurantaa
  • havaita automaattisesti luvattomia henkilöitä tai muita poikkeuksia valvontakohteissa

Palvelun avulla loppukäyttäjät voivat säästää merkittävän määrän kustannuksia tehostamalla, valvomalla tai seuraamalla resurssien käyttöä, varkauksia ja hävikkiä sekä työaikoja ja kulkutietoja.

Keskeiset arvomme ovat

  • Toiminnan luotettavuus
  • Helppokäyttöisyys
  • Kotimainen huippulaatu

Monipuoliset järjestelmät kulunvalvontaan ja seurantaan kaikille sektoreille

Fidera Oy palveluilla voit toteuttaa työmaan kulunvalvonnan, henkilöstön tuntiseurannan, varmentaa alihankkijoiden viettämän todellisen työajan työmaalla sekä seurata kaluston ja materiaalin kulkua työmaalla. Järjestelmään kytketty automatisoitu videotunnistus hälyttää välittömästi, mikäli työmaalle on eksynyt kutsumattomia vieraita.

Toisin kuin monet muut rakennusalalle alun perin kehitetyt seuranta- ja valvontajärjestelmät, Fidera Oy:n palvelut on sovitettavissa myös muille toimialoille kuten vartiointi- ja turvallisuustehtäviin, tuntiseurantaan, varastokirjanpitoon, sairaaloiden laiteseurantaan tai vaikkapa massaurheilutapahtumiin.

Turun yliopiston vuonna 2013 ja Accelerando Oy:n vuonna 2016 tekemissä selvityksessä ei löydetty suoraa kilpailevaa palvelua Fideran tarjoamalle automaattiselle seuranta- ja valvontaratkaisulle. Myös asiakkaidemme tekemät omat selvitykset vahvistavat tutkimuslaitosten huomion.

Luotettava, helppokäyttöinen, kotimainen

Henkilökunnan kokonaan omistama Fidera Oy on 100% kotimainen teknologiayritys. Meidät tunnetaan siitä, että kuuntelemme asiakkaitamme ja olemme ylpeitä jokaisesta tuottamastamme ratkaisusta, jolla asiakkaamme voivat tehostaa toimintaansa.

Tukenamme on maanlaajuisesti palveleva vakavarainen kumppaniverkosto, jonka palvelut ovat asiakkaidemme käytössä kilpailukykyisin hinnoin.

Fidera Oy:n arvoja ovat toiminnan luotettavuus, helppokäyttöisyys ja kotimainen huippulaatu.

Länsimetro on myös monia onnistumisia

YIT:n Anne Piiparinen harmittelee blogissaan, kuinka Länsimetron uutisointia on värittänyt ikävä uutisointi, jossa on keskitytty vain ison, massiivisen projektin epäonnistumisiin. Piiparisen mukaan hanketta kuvasi pitkin matkaa otsikointi, joissa toistui sanoma:”Tässä kaikessa on epäonnistuttu”. YIT vastasi Länsimetron Otaniemen aseman rakennusprojektista. Massiivinen työprojekti sisältää useita onnistumisia Viime viikonlopun avajaisten karnevaalitunnelmiakin sävytti uutisoinnin vitsikäs Se avautui sittenkin -tyyppinen kommentointi. […]

Kauppa verkon varassa – Fideran tj. Mikko Jalonen vieraana DNA:n podcastissa

Fideran toimitusjohtaja Mikko Jalonen vieraili DNA Busineksen podcast-sarjassa, jossa suomalaiset eri alojen asiantuntijat hahmottelevat tulevaisuuden digitaalista yhteiskuntaa eri näkökulmista. Podcast-jakson aiheena oli kaupan digitalisaatio ja uudet teknologiat kuten IoT kaupan alalla. Podcastissa pyrittiin vastaamaan kysymyksiin, mitä tapahtuu kivijalkakaupoille shoppailun siirtyessä verkkoon? Miten perinteiset kaupat vastaavat kilpailuun hyödyntämällä dataa ja IoT:tä uusilla tavoilla. Millaisia uusia toimijoita kaupan […]

Rakennuslehti: Työmaiden kulunvalvonta onnistuu nyt myös kaukaa

Rakennuslehti kirjoitti Fideran kehittämästä automaattisesta kulunvalvontajärjestelmästä rakennustyömaille. ”Työmaalle sijoitetut lukijalaitteet pystyvät kaukolukemaan ohikulkevien henkilöiden RDIF-tunnisteet, jotka heillä on esimerkiksi kypärissään. Kaukoluku ulottuu myös ohiajavien autojen sisälle”, lehti kirjoitti vuonna 2015 ilmestyneessä artikkelissaan. —Järjestelmä on kehittynyt paljon sitten vuoden 2015. Se on ollut käytössä suurilla Destian, Skanskan ja YIT:n työmailla lentokentällä ja Länsimetrossa. Näissä piloteissa olemme […]

More news