Fidera Oy

Fideran IoT -alustapalvelu kauppoihin, hotelleihin, ravintoloihin ja rakennuksille

Vuonna 2013 perustettu Fidera Oy tarjoaa markkinoiden monipuolisimman IoT -analytiikka- ja seurantaratkaisut kaupan alalle, palveluille ja rakennusalalle.

Palveluitamme käytetään niin kansainvälisissä pikaruokaketjussa, Suomen suurimmissa rakennusyhtiöissä, isoissa kaupoissa, valtakunnallisissa hotelliketjuissa kuin pienissä turvaa vaativissa kohteissakin. Skaalautuvuutensa ansiosta järjestelmän käyttöön otto on nopeaa ja taloudellista kaiken kokoisille yrityksille.

Esimerkkejä IoT-palvelualustan soveltamisalueista

 • Automatisoitu kulunvalvonta kattaa tuntiseurannan ja tilaajavastuun
 • IoT:hen ja videoanalytiikkaan perustuva aluevalvonta parantaa työmaiden turvallisuutta ja mahdollistaa rakennusvaiheiden optimoinnin ja projektien tehostamisen
 • IoT -analytiikka mahdollistaa kaupan alan työaikasuunnittelun ja henkilöstökulujen optimoinnin suhteessa asiakasvirtoihin sekä optimoidun palveluajan kassajonojen automaattisen purun ansiosta
 • IoT-analytiikka ravintola-alalle mahdollistaa palveluprosessin pullonkaulojen poistamisen ja asiakaspalvelun optimoinnin parhaalla mahdollisella tavalla.
 • Fideran palvelu mahdollistaa myös perinteistä tehokkaamman ja täysin automaattisen valvontaratkaisun, jolla voidaan:
  • vähentää tai tehostaa valvontaan käytettäviä henkilöresursseja
  • ennaltaehkäistä ja estää tuotteiden tai materiaalien varkauksia
  • automatisoida työajan- ja -tehtävien seurantaa
  • havaita automaattisesti luvattomia henkilöitä tai muita poikkeuksia valvontakohteissa

Vahva kumppanuusverkosto

Fideran taustalla on vahva kotimainen kumppaniverkosto ja kymmenien vuosien kokemus tietoliikenne-, teknologia- ja rakennustoimialoilta. Yrityksen omistaa sen toimiva henkilöstö.

Fidera Oy:n palvelut on kehitetty kestämään Suomen vaativia ja vaihtuvia olosuhteita. Panostamme automatisoituihin, älykkäisiin ratkaisuihin, jotka tehostavat ja parantavat asiakkaan liiketoimintaa tai projektin edistämistä.

Tuotteemme soveltuvat kohteisiin, joissa ihmisiä, tavaroita, palveluita tai työvaiheita halutaan seurata, valvoa ja monitoroida, työn ja palveluiden tehstamiseksi. Järjestelmän avulla voidaan hoitaa myös perinteinen turvapalvelu perinteistä kameravalvontaa tehokkaammin.

Fideran uniikki teknologia-austa hyödyntää tavaroiden internetiä (Internet of Things) laajentaen sen tavaroiden, ihmisten ja palveluiden internetiksi.

Palvelumme avulla prosesseista kerättyä dataa voidaan hyödyntää tulevaa toimintaa kehitettäessä. Pitkällä aikavälillä esimerkiksi asiakaspalvelutilanteista kerättyä dataa voidaan hyödyntää henkilöstö-, tila- ja inventaariokysymyksiä suunniteltaessa.

Keskeiset arvomme ovat

 • Toiminnan luotettavuus
 • Helppokäyttöisyys
 • Kotimainen huippulaatu

Historiamme

Fideran Oy:n alkuperäinen innovaatio oli kehittää rakennustyömaan automaattiseen kulunvalvontaan perustuvia palveluita, joka hyödyntää moderneja radioteknologian, videoanalytiikan ja IoT:n elementtejä älykkäästi ja taloudellisesti.

Pian havaitsimme, että toisin kuin monet muut rakennusalalle alun perin kehitetyt seuranta- ja valvontajärjestelmät, palvelumme oli avoimen arkkitehtuurinsa ansiosta sovellettavissa myös muille toimialoille.

Turun yliopiston vuonna 2013 ja Accelerando Oy:n vuonna 2016 tekemissä selvityksessä ei löydetty suoraa kilpailevaa palvelua Fideran tarjoamalle automaattiselle seuranta- ja valvontaratkaisulle. Myös asiakkaidemme tekemät omat selvitykset vahvistavat tutkimuslaitosten huomion.

Luotettava, helppokäyttöinen, kotimainen

Henkilökunnan kokonaan omistama Fidera Oy on 100% kotimainen teknologiayritys. Meidät tunnetaan siitä, että kuuntelemme asiakkaitamme ja olemme ylpeitä jokaisesta tuottamastamme ratkaisusta, jolla asiakkaamme voivat tehostaa toimintaansa.

Tukenamme on maanlaajuisesti palveleva vakavarainen kumppaniverkosto, jonka palvelut ovat asiakkaidemme käytössä kilpailukykyisin hinnoin.

Fidera Oy:n arvoja ovat toiminnan luotettavuus, helppokäyttöisyys ja kotimainen huippulaatu.

joulukuu 28 2017 0comment
Rakennusalan tuottavuus on heikkoa

IoT parantaa rakennusprojektien tehokkuutta

Rakennusprojektien tehokkuutta voidaan parantaa IoT -analytiikan ja rakennusprojektista kerätyn datan avulla. Rakennusprojekteissa kerättyä dataa voidaan käyttää tulevien projektien suunnittelussa, joka voi parantaa rakennusalan alhaista tehokkuutta, väittää Fidera Oy:n toimitusjohtaja Mikko Jalonen. Rakennusalan työn tuottavuus ei ole parantunut sitten 1970-luvun kirjoittavat Helsingin Sanomat ja Rakennuslehti  alaa tarkastelevissa uutisissaan. Samaan aikaan, kun arvonlisäykseen perustuvan teollisen työn tuottavuus on […]

marraskuu 22 2017 0comment
Soukka metroasema

Länsimetro on myös monia onnistumisia

YIT:n Anne Piiparinen harmittelee blogissaan, kuinka Länsimetron uutisointia on värittänyt ikävä uutisointi, jossa on keskitytty vain ison, massiivisen projektin epäonnistumisiin. Piiparisen mukaan hanketta kuvasi pitkin matkaa otsikointi, joissa toistui sanoma:”Tässä kaikessa on epäonnistuttu”. YIT vastasi Länsimetron Otaniemen aseman rakennusprojektista. Massiivinen työprojekti sisältää useita onnistumisia Viime viikonlopun avajaisten karnevaalitunnelmiakin sävytti uutisoinnin vitsikäs Se avautui sittenkin -tyyppinen kommentointi. […]

lokakuu 24 2017 0comment
Kauppa-iot-fidera

Kauppa verkon varassa – Fideran tj. Mikko Jalonen vieraana DNA:n podcastissa

Fideran toimitusjohtaja Mikko Jalonen vieraili DNA Busineksen podcast-sarjassa, jossa suomalaiset eri alojen asiantuntijat hahmottelevat tulevaisuuden digitaalista yhteiskuntaa eri näkökulmista. Podcast-jakson aiheena oli kaupan digitalisaatio ja uudet teknologiat kuten IoT kaupan alalla. Podcastissa pyrittiin vastaamaan kysymyksiin, mitä tapahtuu kivijalkakaupoille shoppailun siirtyessä verkkoon? Miten perinteiset kaupat vastaavat kilpailuun hyödyntämällä dataa ja IoT:tä uusilla tavoilla. Millaisia uusia toimijoita kaupan […]

More news