Videovalvonta ja hahmontunnistus

banneri02
FideraID-tunnisteet ja Fidera Access –palveluilla voidaan yhdistää perinteisten kulunvalvonta- ja videovalvonta-järjestelmien tuottamat tiedot ja tallenteet yhdeksi helppokäyttöiseksi kokonaisuudeksi.

Fideran videovalvonta on enemmän

Edistyksellinen hahmontunnistus
Reaaliaikaiset hälytykset
Luvattomien henkilöiden automaattinen tunnistus väkijoukosta
Hälytykset väärinkäytöksistä ja poikkeavasta liikkeestä
Omaisuuden suoja

Perinteinen videovalvonta ei ehkäise varkauksia. Vahingon sattuessa tilanteen purku nauhoilta on aikaa vievää ja kallista. Varastettu omaisuus on asiaa selvitettäessä ehtinyt usein jo kadota jäljittämättömiin eikä tekijöitäkään saada aina vastuuseen.


Reaaliaikainen videovalvonta – 24/7 turva

Fideran videovalvonta ja automaattinen hahmontunnistus hälyttää tunnistamattomien henkilöiden liikkuessa valvotulla alueella, hälyttää tunnisteiden väärinkäytöstä sekä monitoroi reaaliaikaisesti poikkeuksia valvontakohteen henkilöiden, materiaalien ja koneiden liikkeissä. Työmaalle tarjottava turva on ajantasaista ja reaaliaikaista.

Varmenna reaaliajassa ja automatisoidusti, että työmaalla liikkuu vain luvallisia henkilöitä tai vain luvan omaavat henkilöt käyttävät laitteita.


Käyttökohteet

Rakennustyömaat
Varastot
Tuotanto- ja toimitilat
Erityisvalvontakohteet
Logistiikkaterminaalit

Fideran asiakaina on myös turva- ja valvontapalveluita tarjoavia organisaatioita loppukäyttäjien ohella. Fideran videovalvonta yhdistää älykkästi RFID-tunnisteet sekä hahmon- ja liikkeentunnistuksen.


Tuotesuojaus uudelle tasolle

Varmista, että vain luvalliset henkilöt liikuttavat työvälinettä
Suojaa koneet, laitteet, materiaalit, henkilöt ja ajoneuvot

Fideran palvelun avulla varmistat, että työvälineitä siirtävät niiden liikuttamiseen oikeutetut henkilöt. Valtuuttamattoman työntekijän tai tunnistamattoman henkilön yrittäessä siirtää tavaraa, hälyttää palvelu tapahtumasta reaaliajassa. Tapahtumasta jää videotallenne.

Fidera tukee lähes rajatonta määrää erilaisia ja erihintaisia, eri tarpeisiin suunniteltuja tunnisteita, joita voidaan liittää lukemattomaan määrään eri kohteita, kuten koneisiin, laitteisiin, materiaaleihin, henkilöihin ja ajoneuvoihin.

Kameravalvonta paikantaa luvattomat henkilöt

Perinteinen kulunvalvonta ei tunnista, liikkuuko työmaalla luvattomia henkilöitä, ei estä varkauksia eikä mahdollista videotallenteiden selaamista tunnisteiden pohjalta. Fideran palveluun liitettävä henkilöitä tunnistava videovalvontajärjestelmä havaitsee ja tekee hälytyksen, mikäli etäluettavien ID-korttien määrä ei vastaa työkohteeseen tulevien henkilöiden määrää.

Useamman kameran järjestelmä havaitsee luvattomat henkilöt myös siinä tapauksessa, että he ovat päässeet työmaalle ajoneuvon sisässä.

Fidera ID henkilövalvonta
Alueelle sijoitettujen lukijoiden ja kameroiden avulla voidaan tunnistaa työmaalle esimerkiksi kulkuneuvojen sisällä luvattomasti saapuneet henkilöt.

Länsimetro on myös monia onnistumisia

YIT:n Anne Piiparinen harmittelee blogissaan, kuinka Länsimetron uutisointia on värittänyt ikävä uutisointi, jossa on keskitytty vain ison, massiivisen projektin epäonnistumisiin. Piiparisen mukaan hanketta kuvasi pitkin matkaa otsikointi, joissa toistui sanoma:”Tässä kaikessa on epäonnistuttu”. YIT vastasi Länsimetron Otaniemen aseman rakennusprojektista. Massiivinen työprojekti sisältää useita onnistumisia Viime viikonlopun avajaisten karnevaalitunnelmiakin sävytti uutisoinnin vitsikäs Se avautui sittenkin -tyyppinen kommentointi. […]

Kauppa verkon varassa – Fideran tj. Mikko Jalonen vieraana DNA:n podcastissa

Fideran toimitusjohtaja Mikko Jalonen vieraili DNA Busineksen podcast-sarjassa, jossa suomalaiset eri alojen asiantuntijat hahmottelevat tulevaisuuden digitaalista yhteiskuntaa eri näkökulmista. Podcast-jakson aiheena oli kaupan digitalisaatio ja uudet teknologiat kuten IoT kaupan alalla. Podcastissa pyrittiin vastaamaan kysymyksiin, mitä tapahtuu kivijalkakaupoille shoppailun siirtyessä verkkoon? Miten perinteiset kaupat vastaavat kilpailuun hyödyntämällä dataa ja IoT:tä uusilla tavoilla. Millaisia uusia toimijoita kaupan […]

Rakennuslehti: Työmaiden kulunvalvonta onnistuu nyt myös kaukaa

Rakennuslehti kirjoitti Fideran kehittämästä automaattisesta kulunvalvontajärjestelmästä rakennustyömaille. ”Työmaalle sijoitetut lukijalaitteet pystyvät kaukolukemaan ohikulkevien henkilöiden RDIF-tunnisteet, jotka heillä on esimerkiksi kypärissään. Kaukoluku ulottuu myös ohiajavien autojen sisälle”, lehti kirjoitti vuonna 2015 ilmestyneessä artikkelissaan. —Järjestelmä on kehittynyt paljon sitten vuoden 2015. Se on ollut käytössä suurilla Destian, Skanskan ja YIT:n työmailla lentokentällä ja Länsimetrossa. Näissä piloteissa olemme […]

More news