Aluevalvonta

Fideran automaattinen aluevalvonta valvoo ja turvaa tärkeät kohteesi lähellä ja kaukana. Aluevalvonta tarjoaa reaaliaikaisen tiedon valvottavasta kohteesta sekä siellä liikkuvista henkilöistä. Aluevalvonta

 • Havaitsee automaattisesti alueelle tulevat henkilöt liike- ja/tai lämpökamerahavaintojen pohjalta
 • Hälyttää automaattisesti, mikäli alueella ei havaita luvallisia tunnisteita
 • Kirjaa työntekijöiden saapumis- ja poistumisajat sekä laskee kohteessa vietetyn yhteisajan
 • Parantaa työturvallisuutta. Tunnisteina voidaan hyödyntää uusimpia älypuhelimia ja älykelloja, jotka mahdollistavat henkilön elintoimintojen tarkkailun onnettomuuksien ja työtapaturmien varalta
 • Havainnot ja hälytykset ohjataan 24/7 avoinna olevaan valvomoon
Fidera ID Tavaravalvonta
Älykäs aluevalvontaratkaisu auttaa identifioimaan työmaalla liikkuvat henkilöt, koostaa raportit verottajalle, hälyttää epätavallisista toiminnoista sekä auttaa suojaamaan tärkeää omaisuutta.

Markkinoiden edistynein automaattinen aluevalvontaratkaisu yhdistää alueen tai kohteen valvontakameroiden ja kulunvalvonnan tiedot yhteen järjestelmään. Aluevalvonta tehostaa useiden kohteiden reaaliaikaista valvontaa.

Hälytykset ja varoitukset voidaan yhdistää useisiin eri tietoihin:

 • Kohteissa työskentelevien henkilöiden valvonta ja turvallisuus
 • Luvattomien henkilöiden havainnointi
 • Lämpökamera- ja liiketunnistushavainnot
 • Kulunvalvontatiedot
 • Kohdekohtaiset tiedot, tiedotteet ja ohjeet, kulunvalvonnan ja videovalvonnan havainnot sekä kerää ja laskee automaattisesti kohteeseen liittyvät historiatiedot
 • Käynnit kohteessa (tulo- ja lähtöajat)
 • Kohteessa käytetty työaika – Videovalvonnan tallenteet

Optiona tavaranseuranta ja tavaravalvonta

Tavaravalvonta lisää yrityksen kilpailukykyä tehostaen työpaikan toimintaa. Aikaa ei kulu kadoksissa olevien työkalujen etsintään ja hävikki vähenee. Tämä pätee, olipa kyse rakennustyömaasta, toimistoista, tuotantotiloista, verstaista tai vaikkapa logistiikkakeskuksista.

Aluevalvontaan (optio) liitettävä tavaravalvonta ennaltaehkäisee ja estää tuotteiden ja materiaalien varkauksia.  Voit seurata resurssien käyttöä, hävikkiä ja mahdollisia varkauksia ja verrata niitä kohteesi kulkutietoihin. Jo tieto, että kohteessa on tavaravalvonta, ehkäisee varkauksia ja vähentää hävikistä johtuvia tuotannon viivästyksiä.

Fidera ID -palvelulla voit seurata ja valvoa kriittisten työvälineiden ja kalusteiden reaaliaikaista sijaintia työmaalla, toimistossa tai tuotantolaitoksessa.

Taustajärjestelmästä voit tarkistaa:

 • onko väline varastossa
 • kuka sen on viimeksi siirtänyt pois varastosta tai
 • missä päin työmaata työväline on viimeksi nähty.
 • Lisäksi voit saada hälytyksen, mikäli kriittistä työvälinettä ollaan poistamassa työmaalta kesken työpäivän.

Ajoneuvojen seuranta – ei enää jonoja portilla

Ajoneuvoihin asetetut tunnisteet nopeuttavat logistiikkaketjun toimintaa ja helpottavat tavaroiden tuontia suljetulle alueelle. Aluevalvontaan kytketty ajoneuvoseuranta (optio) tunnistaa ajoneuvoon kiinnitetyn kulkuluvan ja avaa automaattisesti portin ajoneuvolle. Tunnistamme tarvittaessa myös rekisterinumerot.

Fideran henkilötunnisteen avulla myös kuljettajan kulkulupa voidaaan tarkistaa automaattisesti ja tallentaa järjestelmään verottajaa varten.

Fidera ID tavaravalvonta paikantaa
Merkitsemällä tärkeimmät tavarat Fidera ID -tunnistein, voit tarkistaa, kuka on siirtänyt sitä viimeksi tai missä se on viimeksi havaittu. Hukassa olevien tavaroiden etsintään ei enää kulu arvokasta aikaa.

Aluevalvonta varastoissa – materiaalien seuranta ja automaattinen inventaario

Fideran kehittämä teknologia soveltuu useisiin käyttötilanteisiin, jossa tarvitaan automaattista valvontaa.

Ajantasainen varastohallinta helpottaa töiden sujumista, olipa sitten kyse sementtisäkkien tai kopiopapereiden riittävyydestä. Järjestelmä voidaan yhdistää olemassa olevaan varastojärjestelmiin tai siitä voi suoraan seurata, mikä on kulloinenkin ajankohtainen varastotilanne.

Projektien ja työn kannalta keskeisten tuotantomateriaalien saatavuus ja seuranta on mahdollista Fideran järjestelmien avulla. Materiaalit ja tarvikkeet voidaan kirjata pysyvästi työmaalle tai toimitilaan, jolloin niiden poistamisyritys työmaalta laukaisee aina hälytyksen.

joulukuu 28 2017 0comment
Rakennusalan tuottavuus on heikkoa

IoT parantaa rakennusprojektien tehokkuutta

Rakennusprojektien tehokkuutta voidaan parantaa IoT -analytiikan ja rakennusprojektista kerätyn datan avulla. Rakennusprojekteissa kerättyä dataa voidaan käyttää tulevien projektien suunnittelussa, joka voi parantaa rakennusalan alhaista tehokkuutta, väittää Fidera Oy:n toimitusjohtaja Mikko Jalonen. Rakennusalan työn tuottavuus ei ole parantunut sitten 1970-luvun kirjoittavat Helsingin Sanomat ja Rakennuslehti  alaa tarkastelevissa uutisissaan. Samaan aikaan, kun arvonlisäykseen perustuvan teollisen työn tuottavuus on […]

marraskuu 22 2017 0comment
Soukka metroasema

Länsimetro on myös monia onnistumisia

YIT:n Anne Piiparinen harmittelee blogissaan, kuinka Länsimetron uutisointia on värittänyt ikävä uutisointi, jossa on keskitytty vain ison, massiivisen projektin epäonnistumisiin. Piiparisen mukaan hanketta kuvasi pitkin matkaa otsikointi, joissa toistui sanoma:”Tässä kaikessa on epäonnistuttu”. YIT vastasi Länsimetron Otaniemen aseman rakennusprojektista. Massiivinen työprojekti sisältää useita onnistumisia Viime viikonlopun avajaisten karnevaalitunnelmiakin sävytti uutisoinnin vitsikäs Se avautui sittenkin -tyyppinen kommentointi. […]

lokakuu 24 2017 0comment
Kauppa-iot-fidera

Kauppa verkon varassa – Fideran tj. Mikko Jalonen vieraana DNA:n podcastissa

Fideran toimitusjohtaja Mikko Jalonen vieraili DNA Busineksen podcast-sarjassa, jossa suomalaiset eri alojen asiantuntijat hahmottelevat tulevaisuuden digitaalista yhteiskuntaa eri näkökulmista. Podcast-jakson aiheena oli kaupan digitalisaatio ja uudet teknologiat kuten IoT kaupan alalla. Podcastissa pyrittiin vastaamaan kysymyksiin, mitä tapahtuu kivijalkakaupoille shoppailun siirtyessä verkkoon? Miten perinteiset kaupat vastaavat kilpailuun hyödyntämällä dataa ja IoT:tä uusilla tavoilla. Millaisia uusia toimijoita kaupan […]

More news